Turisme, decrexeiment i energies renovables

Fanzine amb dos texts d’en Miquel Amorós correspondents a les xerradas que es van celebrar a Manacor (Ateneu Lo Tort) i Ciutat (Local CNT- Ateneu Estel Negre) els 27 i 29 d’octubre de 2016. Editat per El fullet perdut d’en Rotget a Mallorca.

Definitivament, tots els mals dels mallorquins deriven del turisme. El turisme és la causa principal de la destrucció del territori i del condicionament extrem de la vida dels seus habitants. En només cinquanta anys, ha transformat l’illa molt més profundament que tot el que ha passat en els dos mil·lennis precedents, encara que els canvis no hi hagin faltat. Caldria remuntar-se a la conquesta cristiana del segle XIII per tornar a veure Mallorca convertida en un immens botí. El turisme ha devorat l’estoc de sòl i ha inundat l’illa d’asfalt i residus contaminants. Si tot continua així, encara que no hi hagi creixement, no hi haurà un racó que se salvi de la degradació més abjecta.

La necessitat d’una alternativa a un món en crisi, senzilla i fàcil de comprendre, constreny a molts dels
que s’han compromès amb la transformació radical de la societat [...]. Les fórmules salvadores on trobar resposta a tot són els succedanis ideològics de la teoria revolucionària, i llurs promotors les plasmen en breus catecismes amb els quals hom vol suplir l’esforç dels balanços, les lectures, els debats i les baralles.

Continguts:

[3] Lluna de mel a Mallorca

[13] El discret encant de les fòrmules

[Descarrega en pdf]

Fullets relacionats:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>