El desordre urbà.

Textes de Miquel Amorós. Editat per ‘Difón la idea‘ i ‘Repoblament Rural‘. Traducció a càrrec de Pau Simó i Na Pai. (format lectura).

Contiguts:

- El segon assalt: Forma i contingut de la revolució social.

- El desordre urbà.

- Lluites urbanes i lluites de classe.

Encara que ningú sembli recordar-ho entre els seixanta i els vuitanta del segle passat hi va haver un període revolucionari que es va saldar amb la derrota proletària, però que va forçar la societat capitalista a una reestructuració i modernització sense precedents, desembocant en una urbanització general i una mundialització de l’economia. La política dominant es va reduir a la imposició unilateral d’un creixement econòmic de greus efectes destructius ambientals i socials –el desenvolupisme. Les masses assalariades de les conurbacions es mostren submisses a les lleis de la mercaderia i als dictats estatals, mentre que el centre de gravetat de l’agitació social es desplaça dels llocs de treball a la defensa del territori. La qüestió social es planteja menys en termes laborals que ecològics. Les esperances revolucionàries adquireixen per això una perspectiva desurbanitzadora i ruralitzant. Les noves classes perilloses han de sorgir de la segregació i trobar la seva autonomia fora del sistema capitalista.

[Descarrega en pdf]

Fullets relacionats:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>